stagiaires en werkervaringsplekken


Onderzoeksbureau Elles Bulder is op zoek naar jou!
Ben je op zoek naar een interessante stage? Onderzoeksbureau Elles Bulder heeft mogelijkheden voor stagiaires op MBO-niveau en HBO- en universitair niveau. Daarnaast hebben wij ook af en toe ruimte voor een werkervaringsplaats.

Wij kunnen MBO-stages aanbieden aan studenten van de opleidingen Secretarieel en Marketing & Communicatie. Tijdens je stage ga je je bijvoorbeeld bezighouden met:
- secretariële en organisatorische taken;
- deelnemers werven voor projecten;
- het ontwerpen van folders en ander publiciteitsmateriaal.

HBO-studenten Office Management, Marketing & Communicatie en Toerisme kunnen bij ons stage lopen met als taken:
- voorbereiding van subsidieaanvragen;
- schrijven van een projectvoorstel of communicatieplan;
- ondersteuning van de projectmedewerkers;
- personeelszaken.

Voor onze ondersteuning op inhoudelijk niveau zoeken wij academische stagiaires, bijvoorbeeld van de richtingen Geschiedenis, Erfgoedstudies en Sociale Antropologie. Je zult je bij ons bezighouden met o.a.:
- subsidieaanvragen;
- archiefonderzoek en interviews;
- haalbaarheidsonderzoeken en evaluaties;
- verschillende projecttaken.

Ben je op zoek naar een werkervaringsplek? Juist omdat wij graag willen dat jij ook werkelijk iets hebt aan de werkervaring die je hier op doet, vinden wij het belangrijk dat wij tijd en ruimte aan je kunnen bieden. Dat betekent dat we niet altijd plek hebben. Ben je toch geïnteresseerd en heb je HBO / academisch niveau, neem dan vooral contact met ons op.

Of je nu stage bij ons loopt of werkervaring opdoet, wij vinden het belangrijk dat je je een onderdeel voelt van ons team. Daarvoor moet je dus regelmatig aanwezig kunnen zijn en bijvoorbeeld ook onze teambesprekingen bijwonen. Een stage- en/of reiskostenvergoeding behoren tot de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Jolanda Jansen (office manager), telefonisch via 0597-593464 of via de mail jolanda.jansen@ellesbulder.nl.

Om je een indruk te geven van de dagelijkse praktijk, het persoonlijke verhaal van een van onze stagiaires.

Hallo, mijn naam is Klaske Berger en ik ben twintig jaar oud. Ik ben derdejaarsstudent Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Om mijn blikveld te verbreden en ervaring op te doen voor de toekomst leek het mij erg leerzaam om een stage te gaan lopen. Zodoende heb ik contact opgenomen met Elles Bulder en op deze manier ben ik hier bij Onderzoeksbureau Elles Bulder terecht gekomen.

Op dit moment ben ik al een aantal weken bezig met mijn stage en het bevalt me tot nu toe erg goed. Het project waar ik me mee bezig houdt heet ‘Integratie op Maat (II)’ en gaat over de toepassing van diversiteitsmanagement binnen bedrijven. Het doel hier achter is om zowel Duitse als Nederlandse werkgevers enthousiast te maken voor het aannemen van personen met verschillende achtergronden. Gedurende het project ligt de focus met name op migranten en de barrières waar zij tegen aan lopen tijdens hun zoektocht naar werk. Ook spelen de praktijkervaringen van werkgevers en arbeidsbemiddelaars een belangrijke rol.

Als stagiaire zal ik mij binnen het project ‘Integratie op Maat (II)’ bezighouden met zowel het onderzoek als de organisatie van een eind-symposium. Dit houdt in dat ik onder andere bezig ben met het opstellen van verschillende documenten, zoals een draaiboek en een communicatieplan. Met de stage hoop ik veel ervaring op te doen en mijn vaardigheden die ik als geschiedenisstudente heb opgedaan toe te passen in de praktijk. Daarnaast wens ik mezelf op bepaalde punten verder te ontwikkelen, de stage biedt hiervoor een mooie mogelijkheid omdat ik nu echt op de werkvloer bezig ben. Verder hoop ik me alvast te kunnen oriënteren wat betreft de mogelijkheden die de arbeidsmarkt mij in de toekomst kan bieden.

 

 

< terug naar Wie zijn wij