Barbara Rodenburg-Geertsema en Jan Geertsema, Loppersum

Barbara Rodenburg-Geertsema en Jan Geertsema, Loppersum, Nominatie Held van de Smaak 2015
'De Waddenzee is de mooiste werkplek van de wereld'
foto: goedevissers.nl (Fokke van Saane)


Jan en Barbara zorgen voor een korte keten van vis naar het bord. Een eerlijk gevangen vis die op traditionele wijze met staand want uit het water komt, vers, alleen in het seizoen gevangen want dan zwemt de vis op het Wad. De vis zit maar heel kort in het net, wordt direct binnen gehaald en met zorg aan boord gebracht. Deze methode van vissen is afhankelijk van het getij, de stromingen, het voedsel in het water en de kennis van de visser om op de juiste plekken van het Wad te vissen.
Als chef van de Slow Food Chefs Alliantie is bij de verkoop van de vis altijd de herkomst bekend, van hun eigen visserij of van collega vissers die met respect voor de zee vis vangen. De visser maakt het verschil, goede vis van goede vissers, daar gaat het om zodat we nog lang kunnen genieten van de oogst uit de zee.

Eigen website: goedevissers.nl