Publicaties
Onderzoeksbureau Elles Bulder heeft meegewerkt aan de totstandkoming van verschillende publicaties over mensen, gebouwen en plaatsen uit de regio.

Appingedam, historische stad aan het water…
Het boek 'Appingedam, historische stad aan het water…' vertelt het verhaal van Appingedam aan de hand van wandel- en vaarroutes. In het boek staan korte en lange wandelingen, een kanoroute en een sloepentocht, met beschrijvingen over het ontstaan van de stad en de omgeving. Een mooie manier om Appingedam en omstreken te ontdekken. Onderzoeksbureau Elles Bulder zorgde voor het samenstellen van de routes, het schrijven van de teksten en de redactie. Het boek kwam tot stand in samenwerking met de Gemeente Appingedam en is verkrijgbaar bij de VVV Top van Groningen in Appingedam.

Moi! Welkom in Oldambt
Het boek Moi! Welkom in Oldambt, is geschreven door Cees Stolk. In het boek vindt u interviews met bewoners en gebruikers van het Oldambt, en verschillende wandel- en fietsroutes. Aan de hand van de plaatsen langs de routes wordt teruggeblikt op de geschiedenis van het gebied. Bij het boek verscheen de dvd ‘Wiede leegte mit daipte’ met beelden en verhalen van Oldambtsters over hun gebied. Er is veel vraag naar het boek, dat een mooi cadeau is voor familie, vrienden en kennissen die in deze regio hebben gewoond. Het boek - inclusief de dvd – is bij ons bureau verkrijgbaar en kan online worden besteld.

Drieborg. Een dijkdorp in Groningen
Een van de eerste activiteiten van Onderzoeksbureau Elles Bulder was de publicatie van een geschiedenis van het dorp Drieborg. Dit boek is nog verkrijgbaar. U kunt het telefonisch bij ons bestellen via het nummer 0597 - 593464.

Ons Febriek
Dit boek over de geschiedenis van de coöperatieve vereniging en strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda vond zoveel aftrek, dat het helaas uitverkocht is.

Het Oldambt, mens en landschap door de eeuwen heen
Onder redactie van o.a. Elles Bulder is de geschiedenis van het Oldambt uitgegeven door uitgeverij Profiel in Bedum. Een serie van 10 delen over 200 jaar bewogen geschiedenis in Oost-Groningen: de gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Scheemda, Winschoten, Reiderland (de laatste drie inmiddels opgegaan in de gemeente Oldambt) en de directe omgeving van deze gemeenten. Een prachtige uitgave in tien cahiers met een mooie verzamelband, geproduceerd door de Stichting Geschiedschrijving Oldambt in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Groninger Archieven en de regionale musea. U kunt de cahiers rechtstreeks bestellen bij uitgeverij Profiel (via www.profiel.nl onder het kopje Regionale geschiedenis).