educatie | afgeronde projecten

Schoonschip!

In het kader van dit educatieve project gaat initiatiefnemer Maria Koijck in samenwerking met het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen met kinderen in de basisschoolleeftijd een drijvend lichtkunst-object ontwerpen en maken van PET-flessen. Deze PET-flessen worden tijdens de sportieve manifestatie de 4-mijl van Groningen op straat verzameld. En dienen als uitgangspunt voor het kunstwerk.

Koijck heeft al diverse grootschalige projecten ontwikkeld om aandacht te vestigen op de problematiek rond zwerfafval. Door meer kleinschalige educatieve projecten voor basisscholen wil zij het probleem bij de wortel aanpakken. Maria stelt: “Ik ga er vanuit dat als je kinderen vertrouwd maakt met de theorie ze dit weer op een praktische manier doorgeven aan hun familieleden en vriendjes waardoor het in het alledaags bewustzijn beklijft.”

Onderzoekbureau Elles Bulder zorgt voor:

  • Werven subsidies;
  • Algemene projectbegeleiding.

Samenwerkingspartners
Noordelijk Scheepvaartmuseum, Maria Koijck, basischolen gemeente Groningen, gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen

Uitvoering
2016

Contactpersoon Lineke Fokkens

Meer informatie
www.mariakoijck.com